Színtanácsadás

Mi ez az egész színelmélet dolog?

Minden ember, külső tulajdonságai alapján besorolható a négy évszaktípus valamelyikébe: Tavasz, Nyár, Ősz vagy Tél. Az évszaktípusok elméletét Johannes Itten svájci festő és művészetpedagógus dolgozta ki.
Az évszakelmélet rendszere, a kezdetekhez képest tovább finomodott, mindegyik évszaktípus további 3 altípusra bontható, azaz összesen így már 12 típusról beszélünk. (Sőt egyes rendszerek még tovább bontották, de véleményem szerint az már kevésbé lenne befogadható, bonyolultabb, és felesleges is.)

Miért jó, ha ismered a színeidet?

 • Fiatalos, üde megjelenés
  A megfelelő színeknek szinte „smink-hatása” van!
  Ezektől az arcod frissebb és ragyogóbb, összességében fiatalosabb lesz tőlük a kisugárzásod, gyakorlatilag -10 év. Míg az előnytelen tónusok akár éveket öregítenek, némelyektől egészen betegesnek, fakónak tűnhetsz vagy akár teljesen el is nyomhatja szépséged egy-egy szín.
 • Önbizalom
  Ennek megfelelően, ha pontosan tudod az előnyös színeid, egy szuper önbizalomtuningot nyersz általa, hiszen, ha harmonikus a külsőd, tudod, hogy jól nézel ki, sokkal magabiztosabb leszel.
 • Spórolsz
  Nem dobsz ki pénzt feleslegesen, hiszen nem veszel meg olyat, ami nem áll jól. Ráadásul a színeid tudatában sokkal gyorsabbá is válik a bevásárlás, hamar rá fog állni a szemed a színeidre.
 • Időhatékonyság
  Ez a gyorsaság a reggeli készülődéseidre is jellemző lesz, ugyanis, ha egy olyan gardróbot állítasz össze, ahol minden passzol mindennel, akkor a lehető legegyszerűbb dolog a stílusos öltözködés. Nem beszélve arról, hogy sokkal magabiztosabb leszel a fodrásznál és sminkjeid kiválasztásánál is.

Hogyan zajlik a színtanácsadás?

A tanácsadásokat a Szombathelyen található stúdiómban, kizárólag természetes fényben tartom. A természetes fény nagyon fontos, ugyanis ez adja a legvalódibb eredményt. Emellett fontos még, hogy smink nélkül végezzük az elemzést, alapozó, korrektor se legyen rajtad.
Miután megérkezel hozzám, picit beszélgetünk. Röviden elmondom neked, amiket tudnod kell a színelmélettel kapcsolatban, hogy átlásd a rendszert. Ezután leülsz egy hatalmas tükör elé, letakarom a ruhád és a hajad semleges, fehér kendőkkel (hosszú haj esetén kérlek legyen kéznél egy hajgumi, hogy össze is tudd kötni), hogy ne zavarjon be semmi egyéb szín. Javaslom, hogy egy nagyobb nyakkivágású felsőben gyere a tanácsadásra, hogy ne álljon ki semmi a leterítő kendő alól. A szemüveget le kell vennünk a tanácsadás ideje alatt, ugyanis sajnos bezavarhat (ha rossz a kereted színe, az elmozdíthatja az összhatást, illetve az üveg fénytörései is elrejtik a szemet, és a szem alatti bőrterületet). Ha megoldható, kérlek viselj kontaktlencsét.

Jöhetnek a színek! Több, mint 100 db-os színkendő készlet segítségével megállapítjuk a színtípusod (évszaktípusod), azaz, hogy melyek a számodra leginkább ideális színek, árnyalatok. Végignézzük a különböző színek élénkebb, törtebb, hidegebb, melegebb tónusai milyen hatást keltenek rajtad. Amíg nem látod a saját szemeddel, el sem hinnéd, milyen látványos és izgalmas ez az egész folyamat: míg egyik színtől felragyog az arcod, kipihentnek tűnsz, a következő rosszabb tónus elvesz minden színt az arcodról, elmélyülnek a ráncok, a szem alatti karikák látványosabbá válnak. Majd újra jön egy szuper árnyalat, az arcod pedig „varázsütésre” ismét kivirul! A végén a jó kendőkupacból kiderül, hogy mi is a te színtípusod, azaz mik a te igazán előnyös színeid.

Amennyiben festeted hajad, és a jelenlegi tónus nem passzol hozzád, tanácsot adok, milyenre lenne érdemes legközelebb festetned, hogy igazán ragyoghass.

Mi lesz a tanácsadás után?

Ne aggódj, hogy elfelejtesz bármit, ugyanis a tanácsadás után kapsz egy szuper kis összefoglaló e-füzetet a típusodról, egy digitális színkártyát, amit letöltve a telefonodra, elővehetsz vásárlásnál, hozzáférést kapsz a színtípusod digitális rúzslistájához (amit folyamatosan frissítek újabbnál-újabb darabokkal!).
Zárt Facebook csoportunkban pedig elérsz engem és egyúttal beszélgetsz is hasonló érdeklődésű emberekkel. 🙂

Mikor nem javasolt a színtanácsadás?

Erőteljes önbarnító illetve szoláriumhasználat esetén, mesterséges sárgás/vöröses tónust kap a bőröd, ezért legalább két héttel a tanácsadás előtt ne használd ezeket. Ugyanígy legalább két hetes várakozást javaslok, ha netalántán nagyon megégtél a napon.

Színtanácsadás

Színtanácsadás
A szolgáltatás részei:

 • Egyéni színtípus meghatározás több, mint 100 db-os színkendőkészlet segítségével.
 • E-füzet a színtípusodról
 • E-színkártya a típusodnak megfelelően
 • Link a színtípusodnak megfelelő rúzslistához, melyet frissítek, amint újabb megfelelő rúzsra bukkanok.

Színtanácsadás + Sminktanácsadás

Egyéni színtanácsadás + Személyre szabott sminktanácsadás

 • Egyéni színtípus meghatározás több, mint 100 db-os színkendőkészlet segítségével.
 • E-füzet a színtípusodról
 • E-színkártya a típusodnak megfelelően
 • Link a színtípusodnak megfelelő rúzslistához, melyet frissítek, amint újabb megfelelő rúzsra bukkanok
 • Meglévő sminktermékeid átnézése
 • A megfelelő termékek kiválasztása
 • Eszközök megismerése
 • Előkészítés lépései
 • Smink elkészítése, hogy reggelente magabiztosan tudd önmagad kisminkelni.
 • A sminkeltávolítás fontossága, lépései, hogy a bőröd sokáig megőrizze szépségét.

Smink termékek közös vásárlása:

Smink termékek közös vásárlása

Neked ajánlom, ha…

 • elveszettnek érzed magad a sminkes pultok előtt
 • már rengetegszer nyúltál bele pl. rossz alapozó-, korrektor- vagy rúzsszínekbe
 • a szemhéjpúder palettáid is csak a fiókban porosodnak, mert felkenve valahogy mégsem a te színeid…
  A közös vásárlásunk folyamán a segítségemmel olyan termékeket vásárolsz meg, amik passzolnak hozzád, és örömmel használod majd őket!